maanantai 16. heinäkuuta 2012

J.R. Ward: Koston rakastaja

Vaikka hän miten lääkitsi  itseään ja yritti sopeutua vampyyrien joukkoon, hän oli kuolleen isänsä verenperinnön, suonissaan virtaavan pahan veren vanki. DNA:nsa kanssa ei voi neuvotella, ja vaikka Rehv oli puoliverinen, hänen synninsyöjä puolensa oli hallitseva.
  Joten kun  oli kysymys Ehlenan kaltaisesta arvollisesta naaraasta, Rehvenge tulisi aina olemaan luodinkestävän lasin toisella puolella, nenä lasissa, kaipaavat kämmenet sen pintaan painettuina, vailla toivoa kosketusetäisyydelle pääsemisestä.
(Koston rakastaja s.75-76)


Mustan tikarin veljeskunta sarjan seitsemännessä kirjassa pääparina on ZeroSum klubin johtaja, huumekauppias ja puoliverinen sympath Rehvenge ja vampyyrisairaanhoitaja Ehlena. Vampyyri ylimystö eli glymera haluaa päästä eroon kuninkaastaan Wrathista. Tämän tappajaksi pyydetään Rehvengeä. Nyt hänen pitää päättää tappaako Wrathin kuten hänen sympath osansa haluaa vai säästääkö tämän hengen, koska pitää Wrathia ystävänään. Ehlena taas on sairaan isänsä omaishoitaja ja heidän rahatilanteensa on heikko sen jälkeen, kun heidän perheensä menetti asemansa glymerassa. Kun Rehvenge tulee Haversin klinikalle, Ehlena huolestuu tämän neulanpistoista tulehtuneesta käsivarresta. Kun Rehvenge itse ei tee mitään käsivartensa hyväksi ryhtyy Ehlena toimiin.

Minulla ei ollut kovin suuria odotuksia tästä kirjasta, koska Rehvenge ei lukeudu suosikki hahmojeni joukkoon. Siispä tämä kirja yllätti erittäin positiivisesti, lähinnä sen takia, että Ehlena oli oikein mielenkiintoinen hahmo. Niin kuin tässä sarjassa on ollut viimeisimmissä kirjoissa tapana, kerrotaan pääparin lisäksi myös muista hahmoista. Tällä kertaa ääneen pääsee myös Wrath, John, Xhex, Lash ja Tohrment. Varsinkin Johnin tarina menee mielenkiintoiseen suuntaan. Toisaalta Lashista ei olisi jaksanut lukea ollenkaa.

Koston rakastaja oli taas melko koukuttava kirja ja lopun cliffhanger takaa sen, että seuraava osa on pakko saada käsiin mahdollisimman pian. Toivottavasti saan sen pian lainaan kirjastosta.
Arvosana: 4/5


J.R. Ward: Koston rakastaja (Lover Avenged)
Mustan tikarin veljeskunta #7
Basam books 2012
s.785

1 kommentti:

  1. Oletko tarkoituksella luopunut kansikuvista kokonaan ja vaihtanut tilalle Risingshadown mainoksen?

    VastaaPoista