sunnuntai 26. elokuuta 2012

Angie Sage: Magiaa

Silas Heapille on juuri syntynyt seitsemäs poika Septimus, kun hän löytää vastasyntyneen tyttövauvan. Palatessaan kotiinsa vauvan kanssa Silas törmää kätilöön, joka sanoo vastasyntyneen Septimuksen kuolleen. Heapit ottavat löytölapsi Jennan perheeseensä, vaikka tajuavat pian tämän olevan murhatun kuningattaren tytär.

10 vuoden kuluttua valtaan noussut ylinvalvoja saa selville, missä Jenna on. Hän lähettää salamurhaajan tämän perään. Jennaa kuitenkin varoitetaan etukäteen ja hän lähtee jännittävälle pakomatkalle yhdessä veljensä Nickon, isänsä Silasin, parhaanvelhon Marcian ja poika numero 412:n kanssa. Ja heti, kun Jenna on poistunut Linnasta, saapuu sinne manaaja DomDaniel, joka oli Jennan äidin surman takana. Pääseekö Jenna ystävineen pakoon DomDanielin saalistajalta?

Magiaa on ensimmäinen osa Septimus Heap nimisessä sarjassa. Siksi ei ollut vaikea arvata, ettei sarjan nimihenkilö voi kuolla ensimmäisen kirjan ensimmäisessä luvussa. Vaikka vähän yritettiin hämätä oli minulle koko ajan selvää kuka Septimus oli. Muutenkin kirjan juoni oli aika ennalta-arvattava. Kirja oli kuitenkin täynnä mielenkiintoisia henkilöitä, joista paras oli ehkä Zelda täti, valkea noita, jolla lämmin sydän, mutta joka ei osaa laittaa ruokaa.

Zelda tädin ateriat veivät yleensä ihmisten ajatukset pois heidän omista huolistaan. Hän oli vieraanvarainen kokki, joka oli sitä tyytyväisempi mitä enemmän väkeä pöydän ääressä istui, ja vaikka keskustelu oli aina antoisaa, saattoi ruoka olla vieraille kova pala.Useimmiten he kuvailivat sitä sanalla mielenkiintoinen, esimerkiksi näin: "Tämä leipäkaalipaistos oli todella...mielenkiintoinen. Enpä olisi itse tullut ajatelleeksi tällaista reseptiä", tai: "Täytyy tosiaan sanoa, että mansikkahillo on sangen...mielenkiintoinen höyste viipaloidulle ankeriaalle."
(Magiaa s.162-163)

Magia oli hauskasti kirjoitettu kirja. Juoni oli alussa ja lopussa ihan jännittävä, mutta keskikohdassa tuntui, että mitään ei tapahdu. Kun siitä pääsi yli oli kirja nopeasti luettu loppuun. Aivan lopussa oli hauskasti kerrottu mitä niille henkilöille tapahtui, jotka itse tarinassa olivat sivuosassa. Niistä oli ihan mielenkiintoista tietää. Magiaa vei lopulta niin paljon mennessään, että jatko-osatkin täytyy varmaan lukea.
Arvosana: 3/5

Angie Sage: Magiaa (Magyk)
Septimus Heap 1
WSOY 2007
s. 389

1 kommentti:

  1. Aika samat fiilikset jäi mullekin tästä. Ei ihan napakymppi, mutta tarpeeksi hyvä, että jatkokin pitää lukea. :D

    VastaaPoista