perjantai 21. kesäkuuta 2013

Erin Hunter: Aamunkoi

Edellinen Soturikissat kirja jäi todella kutkuttavaan tilanteeseen ja siksi tämä piti saada käsiinsä mahdollisimman pian.

Oravatassu ja muut valitut kissat ovat palanneet kotimetsäänsä huomatakseen, että kaksjalat (ihmiset) ovat jo aloittaneet metsän tuhoamisen. Luulisi siis, että heidän olisi helppo saada muut kissat lähtemään etsimään uutta kotia. Mutta kaikki klaanit eivät halua lähteä. Lisäksi osa kissoista muun muassa Oravatassun sisar Lehtitassu on jäänyt kaksjalkojen vangiksi. Löydetäänkö heidät ajoissa vai pääsevätkö klaanit yhteisymmärrykseen lähtemisestä ennen sitä?

Aluksi Aamunkoi oli ihan mielenkiintoinen, kun valitut kissat palasivat ja alkoivat tajuta missä tilanteessa metsä oli. Myös Lehtitassun tilanteesta oli ihan mielenkiintoista lukea. Nämä tilanteet alkoivat kuitenkin selvitä melko aikaisessa vaiheessa ja sen jälkeen juoni muuttui aika tylsäksi. Jotenkin tuntui, että loppujen lopuksi kaikki järjestyi helpommin kuin olisin odottanut.

Pari edellistä Soturikissa kirjaa on ollut mielestäni virkistäviä poikkeuksia. Varsinkin edellinen oli mielenkiintoinen, kun kirjaa kerrottiin vaihteeksi Jokiklaanin soturin näkökulmasta. Aiemmin äänessä on ollut vain Myrskyklaanin kissat. Nyt palattiin takaisin entiseen, kun näkökulmina toimi Tulitähden tyttäret Oravatassu ja Lehtitassu. Se on minusta hiukan tylsä ratkaisu. Olisi ollut mielenkiintoista saada näkökulma esimerkiksi Varjoklaanista ja Jokiklaanista, jotka olivat eniten yhteistä lähtöä vastaan.

Aamunkoi ei yltänyt aivan aiempien osien tasolle. Mielenkiintoisen alun jälkeen kaikki vähän lässähti. Kirjan loppukaan ei kovin suuria tunteita herättänyt. Saapa  nähdä onko seuraava osa parempi?
Arvosana: 2½ / 5

Erin Hunter: Aamunkoi
Englannin kielinen alkuteos: Dawn (2003)
Art House 2013
320 s.

Soturikissat:
Villiin luontoon
Tuli ja jää
Salaisuuksien metsä
Myrsky nousee
Vaarallinen polku
Pimeyden hetki

Soturikissat erikoisseikkailu:
Tulitähden tehtävä
Taivasklaanin kohtalo (tulossa marraskuussa)

Uusi Profetia:
Keskiyö
Kuunnousu
Aamunkoi
Tähtiyö (tulossa lokakuussa)
Twilight
Sunset

30Koetus tilanne: 16 440 / 30 000

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti